Skip to content
Sininen Porsche Taycan Sport Tursimo lumisissa maisemissa.
Sininen Porsche Taycan Sport Tursimo lumisissa maisemissa.

Talvirenkaat

Oikeat talvirenkaat pitävät Porschesi tiessä niin lumella kuin jäälläkin.
 • Osta talvirengaspaketti
 • Talvirenkaat
 • Kitkat vai nastat?
 • Ota yhteyttä

Talveksi uudet renkaat?

Porschen suosittelemat talvirenkaat antavat sinulle lisää pitoa talviajo-olosuhteisiin; niin jäällä kuin lumessa. Nastat parantavat turvallisuutta lyhentämällä jarrutusmatkoja jäisillä teillä. Kitkarenkaat puolestaan soveltuvat lumisille teille ja ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Valitse talvirenkaat tarpeidesi mukaan: nastarenkaat äärimmäisiin olosuhteisiin ja kitkarenkaat kaupunkiajoon. Katso Porschen talvirengaspaketit ja osta omasi.

Talvirenkaiden urasyvyys ja kunto:
Henkilöautoissa talvirenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 3 mm, mutta suositus on 5 mm. Huomioi, että renkaiden pito heikkenee jo ennen 3 mm urasyvyyttä, tällöin kannattaa alkaa harkita talvirenkaiden uusimista.

Talvirenkaiden valinnassa olennaista on huomioida kuljettajan ajotyylin lisäksi myös ajo-olosuhteet; ajetaanko autolla useammin lumisilla vai jäisillä teillä. Me Porschella haluamme auttaa sinua tekemään oikeita valintoja. Katso ohesta lisätietoja talvirenkaiden eduista ja tutustu talvirenkaiden valintaoppaaseen sekä nastarenkaiden ja kitkarenkaiden vertailuun.

Talvirenkaiden edut autoilijalle:

 1. Huippuluokan pito: Talvirenkaat tarjoavat erinomaisen pidon lumisilla ja jäisillä teillä, mikä lisää ajoturvallisuutta.
 2. Vakaa ohjattavuus haastavissa olosuhteissa: Talvirenkaiden erityinen kumiseos ja pintakuviointi takaavat vakauden ja hallittavuuden haastavissa talviolosuhteissa.
 3. Lyhyempi jarrutusmatka liukkaalla säällä: Parannettu pito johtaa lyhyempiin jarrutusmatkoihin, mikä on elintärkeää liukkailla teillä.
 4. Pehmeä ajo: Talvirenkaat tarjoavat miellyttävän ja hiljaisen ajokokemuksen myös lumisilla teillä.
 5. Turvallisuus: Talvirenkaat ovat ratkaiseva osa ajoturvallisuutta talvella, ja niiden avulla voit ennaltaehkäistä vahinkoja ja onnettomuuksia.

Nastat vai kitkat? Talvirenkaiden valintaopas

Nastarenkaat

Edut

 • Erinomainen pito jäisillä teillä: Nastarenkaat tarjoavat erinomaisen pidon jäisillä ja liukkailla teillä kiitos teräksisistä nastoistaan. Tämä lyhentää jarrutusmatkoja ja lisää turvallisuutta jäisissä olosuhteissa.
 • Sopii haja-asutusseuduille: Nastarenkaat ovat erityisen hyviä vaihtoehtoja kuljettajille, jotka ajavat pienempiä teitä, jotka eivät välttämättä ole hyvin aurattuja tai hoidettuja.
 • Pitkä käyttöikä: Nastarenkailla on yleensä pitkä käyttöikä, kun niitä käytetään oikein ja ajoitetaan oikein.

Haitat

 • Melu ja tärinä: Nastarenkaat voivat aiheuttaa melua ja tärinää ajon aikana, mikä voi vaikuttaa ajomukavuuteen.
 • Ympäristövaikutukset: Nastojen aiheuttama pöly voi olla haitallista ympäristölle ja ilmanlaadulle, ja joissain paikoissa niiden käyttö on rajoitettu tai kielletty.
 • Kausivaihto: Nastarenkaiden käyttöaika on rajattu, joten renkaiden vaihto talvirengaskauden alussa ja lopussa voi olla hankalaa.

Kitkarenkaat

Edut

 • Hiljaisempi ja mukavampi ajokokemus: Kitkarenkaat ovat hiljaisempia kuin nastarenkaat ja tarjoavat paremman ajomukavuuden.
 • Ympäristöystävällisempi vaihtoehto: Kitkarenkaat kuluttavat tien pintaa vähemmän ja tuottavat vähemmän haitallista pölyä, mikä tekee niistä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.
 • Pienempi polttoaineenkulutus: Kitkarenkaat voivat johtaa pienempään polttoaineenkulutukseen verrattuna nastarenkaisiin.

Haitat

 • Pidempi jarrutusmatka jäällä: Kitkarenkailla on pidempi jarrutusmatka jäisellä tiellä verrattuna nastarenkaisiin, mikä voi vaatia kuljettajalta enemmän varovaisuutta.
 • Lisääntynyt ennakoinnintarve: Kitkarenkaat omaavat esimerkiksi pidemmän jarrutusmatkan jäällä kuin nastarenkaat, minkä takia kuljettajan tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota ennakointiin.
 • Riippuvuus lumisista olosuhteista: Kitkarenkaat eivät välttämättä suoriudu yhtä hyvin jäisillä teillä kuin nastarenkaat, joten niiden tehokkuus riippuu suuresti sääolosuhteista.

Osta talvirengaspaketti

Selaa eri malleille suunniteltuja rengaspaketteja alapuolella.
Vaihtoehtoisesti voit myös valita alapuolelta Porsche-mallisi ja siirtyä suoraan sinun Porsche-autoosi sopiviin rengaspaketteihin.

Porsche Panamera -talvirengaspaketit

Porsche Taycan -talvirengaspaketit

Porsche Cayenne -talvirengaspaketit

* Sisältäen kaikki tarvittavat osat sekä asennuksen.
**Ei yhdessä hiilikuitukeraamisten jarrujen kanssa (PCCB).
***Vain yhdessä lokasuojan kaarilevityssarjan lisäosan kanssa.

Kysy lisää huollostamme.

Onko sinulla kysymys talvirenkaiden valintaan liittyen? Ei hätää, me autamme mielellämme. Ota yhteyttä lähimpään Porsche Centeriisi ja vastaamme sinulle.

arrow-right Created with Sketch. Ota yhteyttä liikkeeseen

Porsche 911 Dakar jouluisissa talvimaisemissa.

Mitä seuraavaksi?

Onko sinulla kysymys liittyen tuotteisiimme tai palveluihimme? Ei hätää, me autamme mielellämme. Ota yhteyttä lähimpään Porsche Centeriisi ja vastaamme sinulle.

arrow-right Created with Sketch. Ota yhteyttä liikkeeseen