Skip to content
Porsche Crest logon painatus nahalle.
Porsche Crest logon painatus nahalle.

Porsche Exclusive

Yksilöllistä luksusta ja ainutlaatuista Porsche-muotoilua. Räätälöi unelmiesi auto toiveidesi mukaan.
Etusivu » Auton hankinta » Porsche Exclusive

Miksi erityisestä ei voisi tehdä vieläkin erityisempää?

Jo Ferry Porsche sanoi sen aikoinaan: ”me annamme enemmän arvoa autojen laadulle kuin niiden määrälle.” Tämä ajattelumalli on vallinnut Porschella jo pitkään, ja tänäkin päivänä se kuvaa täydellisesti tapaamme työskennellä.

Porsche Exclusive Manufaktur merkitsee tämän johtoajatuksen nostamista kaikkea määrittäväksi periaatteeksi. Tavoitteenamme on luoda yksilöllisten asiakastoiveiden pohjalta ainutlaatuisia autoja – tyyppiin ja malliin katsomatta. Haluamme tehdä erityisestä vieläkin erityisempää.

Porsche käsityö

Tärkein työkalumme? Omat kädet.

Valmistusprosessimme on todella hienovarainen. Alcantaran®, hiilikuidun, aidon puun ja alumiinin kaltaisten arvomateriaalien työstössä arvokkain työvälineemme ovat ihmiskädet. Ne ovat usein ainoa työkalu, joka täyttää korkeat laatuvaatimuksemme nahan työstössä, maalauksessa tai hionnassa sekä Porsche Exclusive Manufaktur -laatua edellyttävässä kokoamistyössä.

Tiedämme, että laatu ottaa aikansa, joten työskentelemme aina huolellisesti, rauhallisesti, keskittyneesti, intohimoisesti ja omistautuneesti – tavalla, jolla käsityötaitomme tuottaa aina yhtä kokonaisvaltaisen lopputuloksen.

Porsche automaattivaihde

Haasteet

Valmistusprosessi on vain yksi haasteista, joita kohtaamme päivittäin.

Yksityiskohtainen ja hienovarainen valmistusprosessi on arkipäivää Porsche Exclusive Manufakturilla. Se on kuitenkin vain yksi kohtaamistamme haasteista. Asiakkaamme kaipaavat jotain todella poikkeuksellista, ja me toteutamme heidän toiveensa hyödyntämällä tavallisuudesta poikkeavia materiaaleja ja tuotantoprosesseja. Otetaan esimerkiksi hiilikuitu: kova ja kevyt materiaali, joka auttaa parantamaan suorituskykyä varsinkin moottoriurheilussa.

Halusimme jalostaa sitä entisestään kullanvärisen metallilangan avulla. Monet pitivät sitä mahdottomana – mutta sehän vain tekee haasteesta houkuttelevamman.

Porsche vanne

Muotoilun vapautta

Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, jotta sille voi antaa persoonallisen tyylin.

Luonteikkaan vanteen luominen vaatii todellista käsityötaitoa. Asiakas valitsee haluamansa erikoismuotoilun, kuten vanteen viimeistelyn – tarvittaessa myös normaalivalikoiman ulkopuolelta. Me Porsche Exclusive Manufakturilla irrotamme pyörät autosta ja renkaat vanteista omassa rengaskeskuksessamme. Vanteet maalataan vasta sitten – tietysti käsin, sillä yksilöllinen maku vaatii yksilöllisen toteutuksen.

Kuvia Porschen käsityöstä

Lataamme persoonallisuutta ja luonnetta jokaiseen yksityiskohtaan.

Asiakkaidemme toiveet ovat erityislaatuisia. Miten pystymme täyttämään ne? Jokaisen työntekijän vahvan kokemuksen ja intohimoisen otteen avulla. Sen voi aistia auton jokaisesta yksityiskohdasta. Intohimoisen asenteemme ansiosta pystymme jatkuvasti luomaan poikkeuksellisia autoja, jotka ovat asiakkaidemme vertaisia. Täynnä persoonaalisuutta ja luonnetta, oman tiensä kulkijoita. Suuret luomukset alkavat usein yhdestä viivasta paperilla.

Tuloksena täydellisyyttä millimetrin sadasosan tarkkuudella

Jokainen asiakas on luonteeltaan ainutlaatuinen, ja sama pätee heidän toiveisiinsa. Meidän näkökulmastamme se tarkoittaa, että erilaisia vaihtoehtoja täytyy olla todella runsaasti tarjolla. Tästä syystä voimme ylpeinä tarjota yli sata erilaisista nahan ja verhoilukankaan värisävyä. Verhoilumateriaalien käsittelyssä noudatamme aina samaa sääntöä: täydellisyyttä millimetrin sadasosan tarkkuudella.

Porsche crest painettuna mustaan nahkaan.

Tarkkuus ja personoitu tyyli – Porschelle ominaisia piirteitä.

Tämä koskee erityisesti tavaramerkkiämme, Porschen vaakunaa. Jotta se näyttäisi parhaat puolensa, teemme kohokuvioinnin erityisen huolellisesti. Jokainen aidon nahkan palanen vaatii erityishuomiota, sillä se poikkeaa hienoisesti muista väriltään ja paksuudeltaan. Kohokuviointiprosessissa kaikkien olosuhteiden on oltava juuri oikeat. Jokainen vaakuna saa siis meiltä erikoiskäsittelyn – kuten jokainen asiakaskin.

Porschen käsityöstä kuvituksia.

Me pysymme aina uskollisina yhdelle perinteelle – jatkuvalle kehitykselle.

Asiakkaamme inspiroituvat monista eri asioista ja saavat aina uusia ideoita. Myös me liputamme jatkuvan edistyksen puolesta. Siksi teemme läheistä yhteistyötä Porsche Design Studion ohella myös Porschen Weissachin tuotekehityskeskuksen insinöörien kanssa.

Tähtäämme aina täydellisyyteen – se on osa verenperintöämme. Tästä syystä kehitämme tuotteita, jotka palvelevat vain yhtä päätarkoitusta – henkilökohtaista urheiluautoasi. Ulkonäkö ei loppujen lopuksi ole kaikki kaikessa. Selkeät ideat ja tinkimätön laatu ovat meille vähintään yhtä tärkeitä. Se on asia, joka ei muutu koskaan.

Yhtiön filosofia

Poikkeuksellisen laadun tavoittelu hallitsee koko tuotekehitysprosessiamme.

Poikkeuksellisen laadun tavoittelu hallitsee koko tuotekehitysprosessiamme ensimmäisestä luonnoksesta lopputestaukseen. Kysymys ei ole pelkästä muotoilusta ja estetiikasta, vaan myös teknisistä yksityiskohdista.

Esimerkiksi Aerokit 911 Turbo kävi läpi kattavan testauksen Weissachissa – sekä Porschen tuotekehityskeskuksessa että radalla. Tärkeänä testauspaikkana toimi huipputekninen tuulitunneli, johon voidaan puhaltaa ilmaa jopa 300 km/h nopeudella. Puitteet urheiluauton realistisille testiolosuhteille eivät voisi olla paremmat. Aerokit 911 Turbo edustaa uusinta uutta joka suhteessa. Sivurivoilla varustetun etuspoilerin ohella siinä on täysin uudistettu takakansi kiinteine sivusiivekkeineen. Aerokit 911 Turbon aerodynaamiset ominaisuudet täydentää laajeneva takaspoileri, jonka kohtauskulmaa voidaan säätää. Porschen teknisen osaamisen voi aistia jokaisesta yksityiskohdasta.