Skip to content

Porsche Davis Cup Team Finland kohtaa Belgian Metro Areenalla 4.-5.3.

Suomen miesten tennismaajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa lähihistoriansa isoimmassa ottelussa Belgian Espoo Metro Areenalla 4.-5.3.2022. Ottelun voittaja etenee maailman parhaiden maiden Davis Cup Finals -lopputurnaukseen.

Maaottelu alkaa perjantaina 4.3. kahdella kaksinpelillä klo 18.00 ja lauantaina 5.3. on luvassa nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä klo 14.00 alkaen.

Suomen joukkueen rungon muodostavat tutut ja vahvat pelaajat: Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara.

– Yhteisen matkamme aikana ovat pelaajat näyttäneet arvonsa ja venymiskykynsä kerta toisensa jälkeen. Ratkaisukykyä löytyy jokaiseen otteluun, mikä on mahdollistanut tiemme tähän historialliseen otteluun, kommentoi joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen.

Henri Kontisen ilmoitettua pelitauostaan tammikuussa, oli kapteenilla edessään viidennen pelaajan valinta. Nieminen valitsi joukkueeseen nuoren 16-vuotiaan Porsche Junior Team Finlandin Otso Martikaisen. Maaotteluedustus on Martikaisen uran ensimmäinen.

Tuttu pelipaikka Espoo Metro Areenassa ja kannustava kotiyleisö luovat Niemisen mukaan mahtavat lähtökohdat historialliseen otteluun.

– Miesten maajoukkue on kolmesti ollut maailmanlohkon karsinnassa, mutta emme ole kertaakaan edenneet lopputurnaukseen. Nyt nykyisellä joukkueella on historiallinen suoritus yhden voiton päässä, Nieminen jatkaa.

Porsche on toiminut Suomen tennisliiton pääyhteistyökumppanina vuoden alusta. Uuden yhteistyön myötä Porsche on nyt myös entistä vahvemmin mukana tenniksen maajoukkuetoiminnassa ja tapahtumissa. Miesten maajoukkue kantaa nimeä Porsche Davis Cup Team Finland ja Porsche on näkyvästi esillä myös Davis Cup tapahtumassa Metro Areenalla.