Skip to content

Porsche Billy Jean King Cup Team yrittää nousua I-ryhmään Vierumäellä 12.-15.4.

Suomen naisten tennismaajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pääsee yrittämään nousua I-ryhmään kotikentällään Vierumäellä 12.-15.4. Suomen joukkueen muodostavat Venla Ahti, Anastasia Kulikova, Ella Haavisto, Stella Remander ja Laura Hietaranta. Kapteenina toimii Emma Laine.

Turnaukseen osallistuu seitsemän maata, jotka pelaavat kahdessa lohkossa. Suomi arvottiin samaan B-lohkoon Luxemburgin, Liettuan ja Israelin kanssa. A-lohkossa kohtaavat Kreikka, Egypti ja Norja.

Lohkopelit alkavat 12.4. tiistaina ja saadaan päätökseen kaksi päivää myöhemmin torstaina. Nousu- ja putoamiskarsinnat ovat vuorossa heti perjantaina 15.4. Molempien lohkojen voittajat pelaavat toisen lohkon kakkoseksi sijoittuneita maita vastaan. Otteluiden voittajat nousevat I-ryhmään.

– Mielenkiintoinen viikko on tulossa. Jokainen peli ja yksittäinen ottelukin on merkityksellinen, taustoittaa joukkueen kapteeni edessä olevaa turnausviikkoa.

– Yleensä ylemmältä tasolta tippuneet, eli Kreikka ja Luxemburg, olisivat ennakkoon ylivoimaisia. Nyt ei tilanne ole tämä. Kaikki joukkueet ovat aika tasaisia – ei pysty etukäteen pelaamaan yhtään ottelua varmaksi, Laine jatkaa.

Yhdessä otteluparissa pelataan kaksi kaksinpeliä ja nelinpeli. Suomen B-lohkon ottelut pelataan tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 10.00 alkaen. A-lohkon ottelut ovat vuorossa aikaisintaan klo 15.00 alkaen. Keskiviikon ja torstain otteluparit julkaistaan aina edeltävänä päivänä. Turnaus päättyy perjantaina kahteen nousukarsintaan ja putoamiskarsintaan.

> Lisätietoa turnauksesta