Skip to content
07.04.2022

Porsche Billy Jean King Cup Team Finland isännöi seitsemän maan turnausta Vierumäellä pääsiäisviikolla

Suomen naisten tennismaajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pääsee yrittämään nousua I-ryhmään kotikentällään Vierumäellä 12.-15.4. Suomen joukkueen muodostavat Venla Ahti, Anastasia Kulikova, Ella Haavisto, Stella Remander ja Laura Hietaranta. Kapteenina toimii Emma Laine.

Turnaukseen osallistuu seitsemän maata, jotka pelaavat kahdessa lohkossa. Suomi arvottiin samaan B-lohkoon Luxemburgin, Liettuan ja Israelin kanssa. A-lohkossa kohtaavat Kreikka, Egypti ja Norja.

Lohkopelit alkavat 12.4. tiistaina ja saadaan päätökseen kaksi päivää myöhemmin torstaina. Nousu- ja putoamiskarsinnat ovat vuorossa heti perjantaina 15.4. Molempien lohkojen voittajat pelaavat toisen lohkon kakkoseksi sijoittuneita maita vastaan. Otteluiden voittajat nousevat I-ryhmään.

– Mielenkiintoinen viikko on tulossa. Jokainen peli ja yksittäinen ottelukin on merkityksellinen, taustoittaa joukkueen kapteeni edessä olevaa turnausviikkoa.

– Yleensä ylemmältä tasolta tippuneet, eli Kreikka ja Luxemburg, olisivat ennakkoon ylivoimaisia. Nyt ei tilanne ole tämä. Kaikki joukkueet ovat aika tasaisia – ei pysty etukäteen pelaamaan yhtään ottelua varmaksi, Laine jatkaa.

Yhdessä otteluparissa pelataan kaksi kaksinpeliä ja nelinpeli. Suomen B-lohkon ottelut pelataan tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 10.00 alkaen. A-lohkon ottelut ovat vuorossa aikaisintaan klo 15.00 alkaen. Keskiviikon ja torstain otteluparit julkaistaan aina edeltävänä päivänä. Turnaus päättyy perjantaina kahteen nousukarsintaan ja putoamiskarsintaan.

> Lisätietoja turnauksesta

Porsche on toiminut Suomen tennisliiton pääyhteistyökumppanina vuoden 2022 alusta alkaen. Sopimus on monivuotinen. Uuden yhteistyön myötä Porsche on nyt myös entistä vahvemmin mukana tenniksen maajoukkuetoiminnassa ja tapahtumissa. Naisten maajoukkue kantaa nimeä Porsche Billy Jean King Cup Team Finland.