Skip to content
02.03.2021

Taycan Cross Turismo kävi läpi viimeiset haastavat testit ennen maailmanensiesittelyä torstaina 4.3. klo 17

Rankka testiohjelma kertoo Taycan Cross Turismon monipuolisuudesta.

Stuttgart. Uutta Porsche Taycan Cross Turismoa on testattu intensiivisesti ennen torstain klo 17 alkavaa maailmanensiesittelyä. Kokonaisvaltaisen testiohjelman näyttämönä ovat toimineet Nürburgringin Nordschleifen ja Hockenheimringin kaltaisten vaativien saksalaisratojen ohella testiradat eri puolilla maailmaa, kuten Etelä-Italian Nardò. Paitsi radalla, Cross Turismo on saanut näyttää kykynsä Etelä-Ranskan ja Pyreneiden syrjäisillä pikkuteillä. Weissachin tuotekehityskeskuksen ”Safari-radalla” autoa on koeteltu niin savannimaisissa olosuhteissa kuin Afrikan ulkopuolella vain on mahdollista. Cross Turismo ‑prototyypeille kertyneet 998 361 testikilometriä vastaavat lähes 25 kierrosta maapallon ympäri päiväntasaajan kohdalta mitattuna.

Vuoden alusta maailmaa on kiertänyt myös naamioitu Cross Turismo ‑yksilö, jota valikoidut median edustajat ovat päässeet testaamaan. Tämä prototyyppi on ehtinyt vierailla kuuden viikon aikana Taycanin uuden CUV-version viidellä suurimmalla markkina-alueella: Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Norjassa, Alankomaissa ja Saksassa.

Uudessa malliversiossa on kaikki Taycanin tutut vahvuudet, kuten ylivertainen suorituskyky ja pitkä toimintamatka yhdellä latauksella. Nelivetoisessa autossa on korkeussäädettävä ilmajousitus, huomattavasti perusmallia enemmän päätilaa takana ja suuri tavaratila. Tilankäyttö on optimoitu viimeistä yksityiskohtaa myöten. Pelkästään matkustamosta luodun tarkan fyysisen mallin luomiseen kului 650 suunnittelutuntia ja 1500 rakennustuntia.

”Cross Turismon kehitystyössä pystyimme tietysti hyödyntämään aiemmin julkaistuista Taycan-malleista saatuja kokemuksia. Suurimpana haasteena oli urheilullisen suorituskyvyn yhdistäminen maastokelpoisuuteen,” kertoo Porschen Taycan-mallistosta vastaava johtaja Stefan Weckbach. ”Cross Turismon on pystyttävä huippusuoritukseen radalla, mutta pärjättävä myös mudassa ja sorateillä.” Jälkimmäisiä ominaisuuksia simuloitiin erityisesti kestävyysajotestaukseen tarkoitetulla testialueella Weissachissa. ”Lopputulos on vaikuttava. Vaikka Cross Turismo on parhaimmillaan päällystämättömillä teillä, se ei ole sananmukaisesti maastoauto – se on kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsi 21 tuuman pyörillä”, Weckbach toteaa.

Porschen sähköautot käyvät läpi saman tiukan urheiluautojen testausohjelman kuin polttomoottoriautotkin. Huippusuorituskyvyn ohella testeissä arvioidaan auton jokapäiväistä toimivuutta kaikenlaisissa ilmasto-olosuhteissa. Sähköautoissa erityistä huomiota kiinnitetään akun latausominaisuuksiin sekä voimansiirtojärjestelmän ja matkustamon lämpötilan säätelyyn äärimmäisissä olosuhteissa. Myös suorituskyky radalla, kyky toistuviin voimakkaisiin kiihdytyksiin sekä arkikäytössä riittävä toimintamatka ovat ominaisuuksia, joihin Porsche tyypillisesti tähtää kehitysprosessissaan.

Kaikki autot käyvät läpi myös kattavan laboratorio- ja penkkitestauksen, joka pitää sisällään auton aerodynaamisen muotoilun kehityksen ja testauksen. Niinpä myös Cross Turismo vietti 325 tuntia tuulitunnelissa – Taycan-urheilusedanin kehitysvaiheen 1500 testitunnin jatkoksi.

Myös Porschen erityisesti Cross Turismoon suunnittelema pyöräteline kävi läpi rankan testiohjelman, jossa koeteltiin auton maasto-ominaisuuksia ja ajodynamiikkaa telineen ollessa käytössä. Uusi teline on omassa luokassaan niin käsiteltävyyden, ergonomian ja turvallisuuden kuin ajovakaudenkin suhteen. Erikoisleveässä telineessä on mahdollista kuljettaa kerrallaan jopa kolmea sähköpyörää.

Uusi Cross Turismo laajentaa Porschen Taycan-mallistoa

Taycan lanseerattiin menestyksekkäästi urheilusedanina vuoden 2019 lopussa. Uusi Cross Turismo -malliversio yhdistää Porschen E-Performance‑filosofian entistäkin parempaan käytännöllisyyteen jokapäiväisessä käytössä. Se vetoaa erityisesti asiakkaisiin, joilla on aktiivinen elämäntyyli. Taycan Cross Turismo lanseerataan Euroopassa kesällä 2021.

Taycan Cross Turismon maailmanensiesittely tapahtuu virtuaalisesti nyt torstaina 4. maaliskuuta klo 17.00 Suomen aikaa osoitteessa https://newstv.porsche.com/en/article/174159.html

Lisätietoja sekä video- ja kuvamateriaalia on saatavissa Porschen uutishuoneesta osoitteesta newsroom.porsche.com