Skip to content
19.10.2020

Jukka Hon­ka­vuo­rel­la hieno päivä Spiel­ber­gis­sä – Ro­va­nie­me­läi­nen 4:s ja 5:s Porsche Carrera cupissa

Artikkeli: Kari Pyykkö/Lapin Kansa

Rovaniemeläisen rata-autoilijan Jukka Honkavuoren noususuhdanne jatkui Porsche Carrera cupin Spielbergin sunnuntain osakilpailuissa Itävallassa. Honkavuori saalisti uran tähän asti parhaat sijoitukset ajamalle neljänneksi ja viidenneksi.

– Ihan loistava päivä. Olen tyytyväinen sijoituksiin molemmissa erissä. Tämä kertoi itselle ja tallille, että vauhti riittää ja kehitystä tulee kisa kisalta. Tämä tekee hyvää itseluottamukselle, kertoi Honkavuori.

Sunnuntain avauskisassa Honkavuori starttasi 9. ruudusta.

– Lähtö ei ollut täydellinen ja putosin ruuhkassa 12:nneksi. Sen jälkeen aloitin taistelun ja viimeisellä kierroksella ohitin vielä kaksi autoa. Nelossija on paras sijoitukseni tähän mennessä.

Päivän toiseen starttiin Honkavuori pääsi 13. ruudusta, kun lauantain aika-ajon parhaat kierrokset poistettiin ratarikon takia.

– Ruuhkassa on hankala välttyä kommelluksilta. Taistelu kuitenkin kannatti, sillä maalissa olin kuudes. Viitossijasta kävimme kovan väännön ja viimeisen mutkan jälkeen osuin kanssakilpailijaan. Siinä nousi autokin jo ilmaan. Hävisin viitossijan lopulta 0,015 sekunnilla, Honkavuori kertasi.

Tulokset muuttuivat myöhemmin kun yksi Honkavuoren edellä olleista diskattiin liian lyvyen auton vuoksi. Näin Honkavuori sai viitossijansa.

Carrera cupin piti jatkua Hollannin Zandvoortissa, mutta koronatilanne perui tapahtuman. Seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa kahden viikon kuluttua ja sarjan päätöskisa myös Saksassa 7.-9.11.

Spielbergissä sunnuntaina molemmat kisat voitti Luxemburgin Dylan Pereira.

Alkuperäinen artikkeli:
Jukka Hon­ka­vuo­rel­la hieno päivä Spiel­ber­gis­sä – Ro­va­nie­me­läi­nen 4:s ja 5:s Porsche Carrera cupissa

Valokuvat:
Kraeling-foto/Porsche AG