Skip to content
02.10.2021

Erityisnäyttely ”50 vuotta Porschen kehitystyötä Weissachissa”

 

Erityisiä yksityiskohtia Porschen urheiluautojen syntyhistoriasta

Stuttgart. Jokainen Porsche-malli tulee samasta paikasta: Weissachin tuotekehityskeskuksesta. Alue, joka kattaa noin 100 hehtaaria, merkitsee niin huipputeknologiaa kuin tunnetta, insinööritaitoa ja innovaatioita. Sen merkkipäivän kunniaksi on pystytetty erityinen näyttely ”50 vuotta Porschen kehitystyötä Weissachissa”. Näyttely on avoinna Porsche-museossa elokuun puolesta välistä aina joulukuun 5. päivään saakka. Tuotekehityskeskus perustettiin vuonna 1971 ja sen toimintoihin kuuluvat mm. muotoilu- ja motorsport-osasto, useita testiratoja sekä sisä-testirata. Kaikkiin näihin toimintoihin voi tutustua lähemmin näyttelyssä. ”Olemme kehittäneet Weissachissa urheiluautoja maanteille ja huipputasoisia kilpa-autoja jo puolen vuosisadan ajan. Unelmat muotoillaan, suunnitellaan ja testataan keskellä idyllistä maaseutua”, sanoo Porschen perintö- ja museotoiminnoista vastaava johtaja Achim Stejskal.

Zuffenhausenin museo katsoo kulissien taakse ja näyttää Porschen urheiluautojen syntymähistoriaa osana erityisnäyttelyä. Näyttely on koottu erityisten näyttelyesineiden ympärille, missä vieraat voivat kokea ja nähdä useita aihealueita digitaalisesti käyttäen lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksia. Vieraat pääsevät näkemään mm. alueen kehityksen viiden vuosikymmenen ajalta. Yritys kiittää tuotekehityskeskuksen uusimmista tiloistaan silloista työntekijäänsä ja kilpakuljettaja Herbert Lingeä, sillä hän antoi ratkaisevan vihjeen. Tammikuussa 1960 hän kiinnitti Porschen huomion villiintyneeseen maakappaleeseen Weissachissa ja Flachtissa, jolla ei ollut maaviljelyllistä arvoa. Harjannostajaisia vietettiin puolitoista vuotta myöhemmin. Vuonna 1962 valmistui testirata ja yhdeksän vuotta myöhemmin avattiin tutkimus- ja tuotekehityskeskus.

Weissachin tuotekehityskeskuksen korkeatasoisia eri osastoja kunnioitetaan näyttelyssä, joka on jaettu seuraaviin alueisiin: ensiaskeleet, testilaitteisto/tuulitunneli, Porschen insinööritaito, muotoilu, motorsport ja keskus. Ensiaskeleet-osasto kattaa tuotekehityskeskuksen historian ja vuoden 1961 harjannostajaisseremonian. Tämän jälkeen vierailijat pääsevät tutustumaan tarkkaan valittuihin malleihin, kuten Weissachin tehdaspalokunnan autoon vuodelta 1972. Testilaitteistoon tutustuminen alkaa tuulitunnelista ja Taycan AR -sovelluksesta. Tässä kohtaa vierailijat voivat tutustua myös testauksen eri osavaiheisiin: testauksesta ja kehityksestä auton turvallisuuteen liittyviin asioihin, kylmäkammioihin ja innovatiivisten materiaalien testaukseen ja kehitykseen. Seuraavaksi muotoilu-, Porschen insinööritaito- ja motorsport-osastot odottavat vierailijaa kiehtovien tarinoiden, autojen ja innovaatioiden kanssa.

Keskuksessa vierailijat voivat tutustua Weissachiin iPadien ja AR-sovelluksen avulla. Analoginen vuorovaikutus on myös mahdollista kauttaaltaan koko näyttelyn. Esimerkiksi hyllyiltä löytyy näyttelyesineitä, malleja ja 3D-malleja, kuten myös mekaanisia tauluja, joiden takaa paljastuu uutta informaatiota tuotekehityskeskuksesta.

Lisää Porsche-museosta: https://www.porsche.com/international/aboutporsche/porschemuseum/